2018-11-19

Lunchseminarium: Thailand – paradiset utan rättigheter?

Thailand är en semesterfavorit som många svenskar gillar. Under jul och nyår planerar 100 000-tals att njuta av thailändska stränder, spännande mat och ett solsäkert klimat.

Det är lätt att glömma bort att Thailand också har en tydlig baksida: i militärdiktaturen saknas demokrati och grundläggande rättigheter och många människor utnyttjas hårt.

Ussarin Kaewpradap är samordningsansvarig för ett projekt som IF Metall driver i syfte att organisera arbetstagare på svenska företag etablerade i Thailand, hon har också skrivit en avhandling om den thailändska arbetsmarknadslagstiftningen och tillståndet för de fackliga rättigheterna. Hör Ussarin Kaewpradap berätta om en annan sida av Thailand, och hur det är att arbeta för att människor ska ha rätt till anständiga arbetsvillkor i en diktatur.

Hör även Ulf Karlsson, IF Metalls koncernfacksordförande i Electrolux, berätta om projektet. Hur arbetar svenska fack i Thailand och vad vill de uppnå? Moderator är Sigrid Bergfeldt, programchef Union to Union.

Alla seminarier går att se i efterhand