Håll dig uppdaterad

Bli gratis prenumerant på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.

Nyheter

Här samlar vi nyheter, opinionsartiklar och debattinlägg.

2018-12-27
Cristy Aburto Lopez, Belén Cañete och Annies Amaya Rodriguez jobbar alla tre inom industrin och är fackligt aktiva i sina respektive hemländer, Nicaragua, Colombia och Argentina.
2018-12-16
Hur kan facken bidra till en grön och rättvis omställning? Kenyas fackliga ledare inom stat och kommun samlades i slutet av november på en workshop i samarbete med svenska fackförbunden Akademikerförbundet SSR, Vision och Kommunal, för att hitta vägar framåt. Union to Union var på plats.
2018-12-14
Det är hög tid att blicka tillbaka på året som gått – Union to Unions 2018. Jag har under mina månader här på de svenska fackförbundens bistånds- och solidaritetsorganisation inspirerats av den starka, globala viljan att tillsammans arbeta för en mer rättvis och hållbar värld.
2018-12-11
Tidningen Fastighetsfolket träffade Hilda Figueroa som varit kvinnoansvarig i städfacket Sitobur i flera år. I samband med en facklig konferens i Lima, där fackförbund från Peru, Brasilien och Chile deltar, berättar hon hur hon själv blivit utsatt.  
2018-12-05
”Jag vill börja med att berätta om en framgång. Alldeles nyligen blev fackklubben på Volvo i Thailand godkänd av myndigheterna.” Så inleder Ussarin Kaewpradap, samordningsansvarig i Thailand för ett projekt som IF Metall driver med syfte att öka den fackliga organiseringen på svenska företag i landet.
2018-12-05
– Att fackföreningsrörelsen är med och bidrar till uppfyllandet av de globala målen är oerhört viktigt, säger Sofia Östmark, kanslichef, Union to Union.
2018-11-27
Social dialog? Ett utmärkt påfund, enligt panelen på Union to Unions lunchseminarium ”Vinsten med social dialog – när fack och företag samarbetar för en fungerande framtid”. "Social dialog är good for business och attraherar personal", säger Jean-Christophe Sciberras på det belgisk-franska kemiföretaget Solvay.
2018-11-20
FN:s klimatmöte hålls i år för 24:e gången och förkortas COP 24, där COP står för de länder som skrivit under FN:s klimatkonvention (UNFCCC). Mötet är det viktigaste sedan Parisavtalet 2015 och målet är en gemensam regelbok för hur klimatmålen ska nås.

Sidor