Håll dig uppdaterad

Bli gratis prenumerant på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.

Nyheter

Här samlar vi nyheter, opinionsartiklar och debattinlägg.

2019-03-25
Inför det nu avslutade UN WOMEN-toppmötet CSW63 framhöll delegationen från de internationella facken vikten av att stater och regeringar, som i huvudsak är ansvariga för hållbar infrastruktur och sociala trygghetssystem och som utförare av offentliga tjänster, anlägger ett mänskliga rättighetsbas
2019-03-21
Uppsluppen stämning, trots allvarliga frågor. Under LO:s och Union to Unions seminarium om jobben i framtiden blev det både uppsluppna skratt och litterära referenser. Men statsminister Stefan Löfvens uppmaning gick inte att missförstå: 
2019-03-20
Just nu söker Union to Union en kommunikatör med inriktning på utåtriktade, fackliga utbildnings- och kommunikationsinsatser kring globala frågor.
2019-03-14
818 miljoner kvinnor globalt har upplevt sexuellt eller fysiskt våld - i hemmet, offentlig miljö eller på jobbet. Det motsvarar 35% av alla kvinnor.
2019-03-07
Lägre lön, trakasserier, dubbelarbete och brist på inflytande och tillgång till arbete är vardag för kvinnor över hela världen. Många kvinnor i Sverige känner också igen sig, men situationen är ännu bistrare i många av länderna med utbredd fattigdom.
2019-03-07
Skillnaderna mellan kvinnors och mäns arbets- och lönevillkor på världens arbetsmarknader fortsätter att vara stora. Trots att det handlar om länders ekonomiska utveckling och grundläggande mänskliga rättigheter.
2019-03-04
Att Shruti Patidar skulle bli fackligt engagerad var långt ifrån självklart. Hon hade kunnat välja en betydligt bekvämare och mer välbetald tillvaro efter sin kandidatexamen.
2019-02-25
För Sveriges största fackförbund, Unionen, är det en grundläggande värdering att stödja kollegor i andra delar av världen. Indien, Sydafrika och Peru hör till de länder där förbundet har engagerat sig.

Sidor